Kennismakingsles en analyse holistisch bekeken

Voor een goede start beginnen we met een kennismakingsles gecombineerd met een analyse. In deze 1-1,5 uur durende sessie, gaan wij samen goed naar jouw paard kijken. Een soort van nul meting. We gaan kijken naar jouw paard hoe deze onbelast beweegt op een rechte lijn in stap en in draf en aan de longe in stap en in draf. Ook gaan we naar de bespiering kijken en voelen. We bespreken de problemen en doelen. En ook gaan we de hoef/beenbalans en de voeding onder de loep nemen. Dit verschaft heel veel informatie over
jouw paard en op basis hiervan ook adviezen en actiepunten. Deze analyse wordt gecombineerd met les en de eerste handvaten voor de training met jouw paard. Ook al zijn er niet echt problemen op het eerste gezicht, een analyse geeft toch veel informatie!

Investering: € 125,-

Instructie

De lessen kunnen worden gegeven in grondwerk of rijden. Er kan vanuit een verschillend perspectief instructie worden gegeven. In het grondwerk kan de nadruk liggen op communicatie en leiderschap, waarmee alles begint, of het technisch en duurzaam trainen van jouw paard. Waarbij we aan jouw paard gaan leren, hoe hij zijn lichaam op een efficiënte manier in kan zetten. Zie duurzame training. De lessen met het rijden kunnen gericht zijn op houding&zit en het technisch trainen. Maar nog
steeds ook het oog op communicatie, energie en intentie.

Elk persoon leert op een andere manier, ik maak dan ook graag gebruik ervan om op verschillende manieren uit te leggen. Door in de lessen op een positieve en enthousiaste manier, een mooie combinatie te maken van zien, voelen, bewustwording, wordt er vaak al snel progressie gemaakt. We moeten het samen doen! Daarom luister ik graag naar waar je tegenaan loopt en gaan we daar samen aan werken. Mijn uitleg is dan ook interactief mét een vleugje humor. Aan het einde van de les bespreken we nog even kort de aandachtspunten en jouw huiswerk, zodat je thuis doelbewust kunt gaan oefenen met de duidelijke handvaten.

Investering: 30min = € 34,50 | 45min = € 44,50| 60min = € 50,-

Bodywork/fasciareleasebehandeling

Voor en na de behandeling: Door de behandeling een mooie houdingsverandering bij het paard te zien: van overbouwd naar niet meer overbouwd?!

Mijn werk als basis behandelaar revalidatietherapeut heeft als doel fasciale verstrakkingen te releasen, zodat het paardenlichaam trainbaar blijft. Ik werk ook graag samen met andere behandelaren uit het Equicare-Plus netwerk. Iedere behandelaar heeft namelijk zijn eigen visie en eigen ervaringen. De kracht is juist om kennis uit verschillende hoeken te bundelen!

Dit is enorm waardevol! Zoals eerder gezegd, doordat je training niet gelijk met de eerste dag 100% is van wat het moet zijn, raken fascia ook weer verstrakt. Dit is een continu proces van weer losmaken en weer trainen. Zodat die stijgende lijn van het trainen van jouw paard blijft, zodat je verbinding en vertrouwensband met jouw paard kan groeien. Zodat je paard een lang, blij en gezond leven kan hebben.

Lees meer over fascia.

Investering: €85,- per uur

Revalidatietraject/Training

Uit ervaring met klanten weet ik hoe moeilijk het begin kan zijn. Het is mogelijk om jouw paard bij Allure Equus in training te zetten. Als je in de buurt woont, kan ik een aantal keren in de week bij jou komen, maar het is ook mogelijk om jouw paard bij mij in stalling te zetten.

Vaak is zo’n trainingsperiode bij Allure Equus relatief kort, zo’n 2 tot 6 maanden, maar het paard bepaald hoe snel het gaat. Dit heeft te maken met de mentale en lichamelijke aspecten van het paard. Tevens hangt het af van wat jouw doel is.

Redenen om jouw paard door Allure Equus te laten trainen kunnen zijn:

  • Een goede degelijke opleiding voor jouw jonge paard
  • Revalidatietraject
  • Onderhouden tijdens vakantie of zwangerschap

Gaat het om een revalidatietraject of een goede start met jouw jonge/groene paard?

Dan is het doel natuurlijk dat jij zelf wel het stokje over gaat nemen hierin, dus ik ga je om die reden dan ook flink betrekken in het trainingsproces. Dat betekend kijken, uitleg en uiteindelijk zelf doen.

Investering: Training € 150,- per week *

* Deze prijs is exclusief stalling/voer, begeleiding, hoef/beenbalans, behandelingen, reiskosten etc.

Correcties in de hoef/been balans

In een beginstadium van een revalidatietraject of het trainen van een jong of groen paard is soms een wekelijkse correctie in hoef/beenbalans van groot belang. De hoeven moeten met het paardenlichaam mee veranderen om zo nog meer resultaat uit je training te kunnen blijven halen. Hoe rechter jouw paard word, hoe rechter de hoeven worden en er minder gecorrigeerd hoeft te worden.

Investering: € 30,-

Trainingsweek voor een boost op alle vlakken

Allure Equus heeft een effectieve en krachtige samenwerking met
Equicare Plus.

En vanuit deze samenwerking kunnen wij jou en jouw paard op vele vlakken helpen. In deze trainingsweek kunnen we beginnen met een analyse, aangevuld met een thermografie door Hans Arendse van paardenservice thermografie. Met de informatie die dit oplevert gaat
Allure Equus een trainings/behandelplan opstellen in overleg met dierenarts Karin Leibbrandt van 4DimensionDressage. De training/bodywork/hoefbeenbalans/voedingsadvies wordt opgestart door Allure Equus en Karin komt in deze week jouw paard behandelen.

Tarieven op aanvraag.

Themalesdagen en series

Tarieven zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals locatie, reistijd, inhoud, minimaal aantal deelnemers etc. Houdt de facebookpagina in de gaten voor actueel nieuws m.b.t. het organiseren hiervan.