Duurzame training

Duurzaam trainen vanaf de grond of onder het zadel betekend, op zo’n manier paarden te trainen dat paarden een lang, gezond en blij leven hebben.

Holistisch, omdat het nooit alleen maar trainen is.

Revalidatietraining

Revalidatietraining begint met een analyse van jouw paard en de juiste behandelaar inzetten die het lichaam weer zachter en trainbaar maakt. De revalidatietraining zorgt voor het daadwerkelijke herstel

Holistisch Myofasciarelease- therapeut

Fascia is een ander woord voor bindweefsel en zit door ons hele lijf maar ook door het hele lijf van onze paarden. Als we alle fascia weg zouden halen, zou ons paard als een plumpudding in elkaar zakken.

Hoef / been balans

Hoeven slijten en gaan staan naar hoe het lichaam de benen neerzet. Dus ze slijten af tot een bepaalde beenstand. Bijvoorbeeld: meer druk op de binnenzijde van de hoef of juist meer druk op de buitenzijde.

Houding&Zit

Zit jij niet in balans op je paard, kan jouw paard nooit in balans lopen. In mijn lessen besteed ik daarom dan ook heel veel aandacht aan een correcte houding&zit.

Sterker nog hier begin ik altijd mee met een rijles!

Thema lesdagen & series

Allure Equus organiseert regelmatig themalesdagen en series. Deze interactieve lesdagen zijn opgebouwd uit een combinatie van theorie, bewustwordingsoefeningen en praktijk.