Ik ben opgeleid om de kleinste signalen van discomfort te herkennen bij paarden. Mijn missie is dan ook om te luisteren naar dit discomfort. Een stem te geven aan de paarden om dit discomfort kenbaar te maken bij de mens. Met als doel een paard weer fysiek en mentaal comfortabel te laten worden. Dit met behulp van gezonde en duurzame training met een holistische benadering . Zodat paarden een lang , gelukkig, gezond en blij leven hebben. En zodat wij met plezier en in harmonie samen met ons paard kunnen genieten. Dit alles op een positieve en enthousiaste manier over te brengen en mensen vooral te inspireren.

Mentale gezondheid en harmonie
Ik ken beide werelden: de reguliere dressuur en het duurzaam trainen. En ik heb het enorme verschil ervaren. Met de reguliere dressuur liep ik vast, het voelde niet goed, het voelde meer als een strijd dan dat ik echt kon genieten van de samenwerking met mijn paard. Inmiddels train ik al heel wat jaren verschillende paarden. En ik heb echte harmonie mogen ervaren met verschillende paarden die ik op een duurzame manier train. WAUW! Wat is dat een fantastisch gevoel!

Harmonie wat is dat eigenlijk?
Een fantastische samenwerking met jouw paard, waarbij je een eenheid samen met jouw paard bent. Er zijn geen mentale of lichamelijke blokkades meer bij jouw paard en je hebt aan je paard geleerd hoe hij zijn lijf en ledematen efficiënt in kan zetten en daardoor is er een enorm wederzijds vertrouwen ontstaan tussen jou en jouw paard. Door dit vertrouwen stelt je paard zich volledig naar je open om een echt zuivere verbinding met je te maken en je paard staat open voor alle communicatie en wil graag met jou samenwerken. Je gaat meer plezier beleven aan die buitenrit of aan het springen van een parcours, of welke activiteit dan ook maar, als er harmonie is.