Over mij

Mijn naam is Wietske van der Heide en ik ben al jaren bezig met verbetering van het welzijn van paarden in de breedste zin van het woord. Van huisvesting en voeding tot training en behandelen. Met mijn achtergrond als paraveterinair dierenartsassistente heb ik bovenmatig veel interesse in de fysieke en mentale gezondheid van paarden.

Natuurlijk ben ik net zoals ieder paardenmeisje vroeger begonnen met verzorgpaarden en leren rijden op de manege op de ‘reguliere’ manier . Ik ben er inmiddels achter gekomen dat rijden en trainen zoveel mooier, verfijnder, duurzamer en paardvriendelijker kan dan wat de ‘reguliere’ manier verkondigd. Er is een wereld voor mij opengegaan! Na een aantal jaren mijn eigen paard in de wedstrijddressuur te hebben gereden waar ik in de M2 vastliep ben ik een andere weg ingeslagen. Sowiezo sluitte mijn gevoel niet aan op de lessen van de reguliere dressuur….dus ik ben gaan zoeken naar antwoorden.

“Het is waanzin om keer op keer hetzelfde te doen en verschillende resultaten te
verwachten.”

-Albert Einstein-

Ik ben van de ‘reguliere’ manier naar de klassieke rijkunst gegaan, maar ook daarmee voelde ik dat er nog wat missing links waren. Toen kwam dierenarts en revalidatietrainer Karin Leibbrand op mijn pad. Het boek wat zij heeft geschreven bevatte heel veel missing links en alles viel op zijn plek. Hier wilde ik meer van weten en ik ben de opleiding van Equicare Plus gaan doen tot revalidatietrainer. Inmiddels ben ik met een dikke 8,25 geslaagd voor niveau 2 van deze opleiding en ga ik zeker niveau 3 er achteraan doen.

Tevens heb ik me verdiept in fasciareleases en bodywork bij paarden. Met als doel het paardenlichaam weer zacht en trainbaar te maken. Hierin heb ik veel geleerd in de opleiding tot revalidatietrainer en heb ik nog een 3 daagse verdiepingscursus gedaan op dit vlak. En ik werk samen met verschillende behandelaren.

Ook ben ik bezig om mij nog verder bij te scholen in het mentale aspect bij paarden. En leer ik uit een andere hoek ontspanningtechnieken bij paarden toepassen m.b.t. het af laten vloeien van spanning in spannende situaties. Hierover later meer.

“De wereld, zoals we die hebben gecreëerd, is het resultaat van het proces van onze
manier van denken. Hij kan niet worden veranderd zonder onze manier van denken
te veranderen.”

-Albert Einstein-

Net zoals mijn aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid voor paarden,
heb ik ook veel aandacht hiervoor bij mensen. De psyche van mensen vind ik zeer intrigerend. Hoe je gedachten en je beeld van jezelf, jezelf enorm kunnen beperken ofwel jezelf kunnen laten groeien. De insteek bij mijn instructie is dan ook om op een enthousiaste, positieve manier mensen te inspireren, om het beste uit zichzelf te halen. En dat resulteert in groei en vooruitgang.

“Een genie bestaat voor 1% uit talent en 99% uit doorzettingsvermogen.”

-Albert Einstein-