Mijn naam is Wietske van der Heide en ik ben al jaren bezig met verbetering van het welzijn van paarden in de breedste zin van het woord. Van huisvesting en voeding tot training en behandelen. Met mijn achtergrond als paraveterinair dierenartsassistente heb ik bovenmatig veel interesse in de fysieke en mentale gezondheid van paarden.

Natuurlijk ben ik net zoals ieder paardenmeisje vroeger begonnen met verzorgpaarden en leren rijden op de manege op de ‘reguliere’ manier . Ik ben er inmiddels achter gekomen dat rijden en trainen zoveel mooier, verfijnder, duurzamer en paardvriendelijker kan dan wat de ‘reguliere’ manier verkondigd. Er is een wereld voor mij opengegaan! Na een aantal jaren mijn eigen paard in de wedstrijddressuur te hebben gereden waar ik in de M2 vastliep ben ik een andere weg ingeslagen. Sowiezo sluitte mijn gevoel niet aan op de lessen van de reguliere dressuur….dus ik ben gaan zoeken naar antwoorden.

“Het is waanzin om keer op keer hetzelfde te doen en verschillende resultaten te
verwachten.”

-Albert Einstein-

Ik ben van de ‘reguliere’ manier naar de klassieke rijkunst gegaan, maar ook daarmee voelde ik dat er nog wat missing links waren. Toen kwam dierenarts en revalidatietrainer Karin Leibbrand op mijn pad. Het boek wat zij heeft geschreven bevatte heel veel missing links en alles viel op zijn plek. Hier wilde ik meer van weten en ik ben de opleiding van Equicare Plus gaan doen tot revalidatietrainer. Inmiddels ben ik geslaagd voor mijn Master (niveau 3) in revalidatietraining.

Ook ben ik door dierenarts Karin Leibbrandt opgeleid tot myofasciareleasetherapeut en heb in de afgelopen jaren als behandelaar flink wat ervaring opgebouwd met veel verschillende problemen bij paarden, zowel fysieke als mentale problemen. Ik behandel zo’n 10 tot 12 paarden in de week. En paarden knappen enorm op van het myofasciareleasing.

Ik heb een holistische benadering van paarden trainen:

*Voeding en huisvesting

*Algemene gezondheidszorg

*Hoef/been balans

*Biomechanisch correcte training/Duurzame training

*Myofasciareleasing om het lichaam meer trainbaar te maken

*Harnachement: zadelligging/hoofdstel

*Houding&zit van de ruiter

Ik ben zowel (revalidatie) trainer, als instructeur en myofasciarelease behandelaar en geef holistische adviezen om jouw paard weer op de rit te krijgen. Ik help je graag met jouw paard! Het is mijn grootste passie.

In mijn netwerk heb ik inmiddels vele kundige mensen verzameld met allemaal hun eigen expertise. Ik overleg dan ook regelmatig met mijn collega’s en ik heb verschillende samenwerkingen om jouw paard de beste zorg te kunnen geven en toe te werken naar oplossingen. Dat is de kracht : Er is niemand die ALLES weet, maar met zijn allen weten we wel heel veel.

Tevens heb ik een krachtige samenwerking met dierenarts Karin Leibbrandt, ze komt regelmatig bij mij in Friesland om casussen te overleggen en paarden van mijn klanten te bekijken met haar dierenartsoog en kennis en aan te vullen in behandeling. Zeer fijn om deze extra aan mijn klanten te kunnen bieden.

“De wereld, zoals we die hebben gecreëerd, is het resultaat van het proces van onze
manier van denken. Hij kan niet worden veranderd zonder onze manier van denken
te veranderen.”

-Albert Einstein-

Net zoals mijn aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid voor paarden,
heb ik ook veel aandacht hiervoor bij mensen. De psyche van mensen vind ik zeer intrigerend. Hoe je gedachten en je beeld van jezelf, jezelf enorm kunnen beperken ofwel jezelf kunnen laten groeien. De insteek bij mijn instructie is dan ook om op een enthousiaste, positieve manier mensen te inspireren, om het beste uit zichzelf te halen. En dat resulteert in groei en vooruitgang.

“Een genie bestaat voor 1% uit talent en 99% uit doorzettingsvermogen.”

-Albert Einstein-