Waarom is dit zo belangrijk?

Hoeven slijten en gaan staan naar hoe het lichaam de benen neerzet. Dus ze slijten af tot een bepaalde beenstand. Bijvoorbeeld: meer druk op de binnenzijde van de hoef of juist meer druk op de buitenzijde. De hoef wijkt voor druk in zijn groei, dus je kunt je voorstellen wat dit met hoefstand doet. Als er allemaal fasciale verstrakkingen in het lichaam
aanwezig zijn,  dan heeft dat absoluut invloed op de hoeven en de hoef/been balans.

Daarnaast is het zo, dat als de hoeven niet mee veranderen met het losmaken en het duurzaam trainen van je paard, met als doel dat je paard rechter word, dit absoluut weer een nadelige invloed heeft op in welke mate jouw paard zijn lichaam kan gebruiken. Kortom: je bent aan het dweilen met de kraan open.

Deze correcties in hoef/been balans moeten in het begin soms wekelijks, naarmate jouw paard rechter wordt, worden de hoeven rechter en kan er meer tijd tussen.

Het is zelfs zo, dat als je een paard hebt los laten maken door een behandelaar, je binnen 2 dagen de hoef/been balans aan moet passen. Anders heeft de incorrecte hoef/beenbalans weer een nadelige invloed op het net laten losmaken van jouw paard.

Je kunt bij mij terecht voor advies en correcties in de hoef/been balans naast de normale hoefsmid afspraken bij jouw eigen hoefsmid.

Ook werk ik samen met een hele goede hoefsmid, waarmee ik altijd kan overleggen of je naar kan doorverwijzen: Moniques Hoofcare